• Viskwekerij van de Commanderie
  • Commanderie 7, 3792 Sint-Pieters-Voeren
  • +32(0)4 381 14 30
  • www.commanderie7.com

Dat forel in Voeren hoog op de gastronomische kaart prijkt, heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat deze zoetwatervis nog steeds gedijt in de riviertjes en beken van de Voerstreek. Bovendien worden in de ringvijvers van de voormalige commanderie van de Duitse Orde in Sint-Pieters-Voeren, jaarlijks tienduizenden regenboog- , beek- en bronforellen gekweekt. De viskwekerij is dagelijks te bezoeken (behalve op maandag),

Recept: schik de schoongemaakte forellen in een vuurvaste schotel en begiet ze met een droge witte wijn, bij voorkeur appelwijn uit de ‘Kelders I genne Pley’ in ‘s-Gravenvoeren. Strooi er wat gehakte sjalot, dragon en citroenmelisse rond. Laat het gerecht op een zacht vuurtje gaarstoven. Neem het van het vuur en bind het vochtmengsel met een Hollandse saus.

  • Viskwekerij van de Commanderie, Commanderie 7, 3792 Sint-Pieters-Voeren
    Tel. +32(0)4 381 14 30, website: www.commanderie7.com
Google Maps
Google Street View
Related Projects
Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 04 381 07 36 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.

escargotiere_saint_heribert_slakken juli 2010 001wijngaard