Wandelen

De Voerstreek is een van de mooiste Vlaamse wandelregio’s. Het prachtige landschap kan je nu verkennen via het bewegwijzerde wandelnetwerk, goed voor zo’n 125 kilometer stapplezier.

Lees verder

Fietsen – Mountainbike - Fietsverhuur

In Voeren kan je nu ook ontspannend fietsen via het fietsroutenetwerk. Zo kan je via een eenvoudig systeem fietsen van knooppunt naar knooppunt. Het fietsroutenetwerk van Voeren sluit perfect aan…

Lees verder

Auto & motorroutes

Al jaren is de Voerstreek bekend als hét wandel- en fietsparadijs bij uitstek. Maar je kan er uiteraard ook perfect met een auto of motor toeren.   De voor de streek zo typische fauna en flora, het golvend landschap en de brede valleien, de talrijke (hoogstam)boomgaarden, akkers en wijngaarden, de vele kastelen, de pittoreske kerkdorpjes met prachtige vierkantshoeves en historische gebouwen, …  dit kom je onderweg allemaal tegen.

De Voerstreek is tevens het ideale vetrekpunt om de Euregio met oa. de historische steden Tongeren, Maastricht, Aken en Luik te ontdekken.

bestel hier onze nieuwe kaart "Auto- en motorroutes Euregio & Voerstreek"

Boerengolf

Zonder twijfel geniet de Voertreek al sinds meer dan 10 jaar van de mooiste en grootste officiële Boerengolfbaan.

U loopt door en rond de prachtige vallei van het Rode Bos met aan iedere hole een unieke uitzicht. 90 Bio koeien van verschillende rassen ,Holstein, Montbéliard, Bruine Zwitserse, Jersey , Flekvieh … blijven rustig door grazen om de “kruiden green” op lengte te houden en super lekkere bio melk te schenken. Oppassen voor de “Limburgse vlaaien”….

Tijdens het parcours geniet u van en een proevertje van lekkere hoeve drankjes en ambachtelijke kaas..,.

Groepen van 2 tot 120 mensen ( 0 tot 80 jaar ) zijn welkom. Gedurende 2 tot 2.30 uur puur lachen en genieten ! ‘s-Morgens om 9.30u is het ook mogelijk om de boerderij te bezoeken met “les melken” en kaas proeven.

Contact en reservatie: Boer Luc, Varnstraat 13, 3793 Teuven tel: 0479/432111

In de Voerstreek kan je Boerengolfen in:

Speelboomgaard Voeren

Niet enkel in het najaar, als er fruit aan de bomen hangt, is een boomgaard interessant. Er valt het hele jaar door wel wat te beleven. Daarom richtte het regionaal landschap Haspengouw en Voeren samen met de gemeente Voeren een belevingsboomgaard in.

 

In een belevingsboomgaard wordt het educatieve aan het aangename gekoppeld: er zijn infoborden over de verschillende soorten fauna en flora, maar ook speeltoestellen en zitbanken.

 

Dankzij permanente plukstokken en een haag van kleinfruit kan je er naar hartenlust proeven van het onbespoten fruit. Er worden houten speeltoestellen en zitbanken geplaatst in de boomgaard om vrijuit te ravotten en te genieten van het uitzicht. Een gemaaid pad voert je langs enkele infoborden met typische Voerense soorten zoals de honingbij, steenuil, vroedmeesterpad en groene specht.

 

Ook in deze speelboomgaard is een bestaande veedrinkbak geschikt gemaakt voor de vroedmeesterpad. En dankzij de informatieborden leren alle bezoekers nu spelenderwijs over deze bijzondere paddensoort en over andere typische soorten in en om de boomgaard.

 

De speelboomgaard is gelegen in ‘s-Gravenvoeren op het wandelknooppuntennetwerk tussen knooppunt 28 en 31 en tussen de fietsknooppunten 422 en 423

Speelbossen in Voeren

Bossen en natuurreservaten zijn alleen toegankelijk op de aangeduide (wandel)wegen en openbare wegen. Dat is om de dieren te beschermen en jonge planten te behoeden voor vertrappeling.

 

Om een bosspel of sluipspel te spelen, om de natuur te beleven of voor allerhande spelletjes in het bos kan je steeds terecht in de daarvoor afgebakende speelzones. Speelzones zijn bossen of delen van bossen waar min achttienjarige en hun begeleiders vrij kunnen spelen buiten de bospaden.

 

In Voeren zijn er 4 speelbossen afgebakend:

 

 • Speelbos “Voerenberg“, ‘s-Gravenvoeren:
Eigendom van de gemeente Voeren. Te bereiken via de openbare weg ‘Snauwenberg’, oppervlakte ongeveer 1,6 ha. Het speelbos bestaat uit een jonge aanplant van bomen (eik, gewone es, linde…) en een graslandje op een helling.
 • Speelbos “Schoppemerheide“, ‘s-Gravenvoeren:
Eigendom van het Vlaams Gewest. Te bereiken via openbare weg ‘Schoppemerheide’, oppervlakte ongeveer 3,6 ha. Het speelbos bestaat uit een oud gemengd bos met onder andere beuk, zomereik, haagbeuk, grove den… en een jonge aanplant van bomen (eik…).
 • Speelbos “Kys“, Remersdaal:
Eigendom van het Vlaams Gewest. Te bereiken via de openbare weg ‘Magnebos’, oppervlakte ongeveer 8,1 ha. Het speelbos bestaat uit een oud fijnsparbestand.
 • Speelbos “Alserbos“, Sint-Pieters-Voeren:
Eigendom van het Vlaams Gewest. Te bereiken via de openbare weg ‘Veld’ of ‘Heydt’, oppervlakte ongeveer 7,4 ha. Het speelbos bestaat uit een spontaan gegroeid berkenwilgen bestand.

 

Alle speelbossen kunnen gevonden worden op het internet via het Geoloket op de volgende link: Geoloket Vlaanderen. Je kunt dan volledig inzoomen op de speelbossen te Voeren. Er zijn ook afgedrukte kaarten. Je kunt best op voorhand het speelbos met een kaart verkennen om de grenzen op het terrein te leren kennen.

Reglement

In speelzones in bossen moet je je – net zoals in alle bossen in Vlaanderen – aan de boswetgeving houden. Zo mag je geen vuur maken, geen putten graven in het bos, geen takken van bomen en struiken afkappen of afscheuren, geen planten, struiken en bomen beschadigen, geen dieren doden, geen afval achterlaten, geen nagels in bomen gebruiken om kampen te bouwen, geen muziekinstallaties gebruiken… Takken die los op de grond liggen mogen natuurlijk wel gebruikt worden om bijvoorbeeld ter plaatse een kamp te maken. Alle materiaal niet eigen aan het bos (en ook jouw afval) moet je na het bosspel terug meenemen.

De speelbossen zijn bovendien enkel toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Alle bossen en boswegen (uitgezonderd openbare wegen) zijn ook verboden terrein voor gemotoriseerde voertuigen. Honden zijn niet toegelaten in speelbossen. Bovendien dient op de boswegen de hond steeds aangelijnd te zijn. Het is niet toegelaten (brand)hout (voor onder andere kampvuren) zonder toestemming van de Boswachter mee te nemen uit het bos. Geniet van de natuur maar toon a.u.b. het nodige respect!

Bij vragen gelieve de Boswachter van het Agentschap voor Natuur en Bos te contacteren. Je kunt verdere informatie vinden op de volgende websites

Op pad met kleine kinderen

Wist je dat een bezoek aan de Voerstreek ook heel leuk is met kinderen? Nu kan je er ook op schattenjacht met onze gloednieuwe schatkaart!

 

Een aangename wandeling zonder buggy?
In het Bezoekerscentrum kan je een draagzak huren voor kinderen tot 15 kg.

 

 • Prijs: € 5,00 (waarborg: € 50)
 • Inleveren voor 16u
11698545_1659143710974071_5656946383488682716_n
11261965_1659143727640736_5958009922024581247_n

Visvijvers van de Berg in Sint-Martens-Voeren

 • Vismateriaal kan gehuurd worden.
 • Reservatie voor groepen mogelijk.

Open:

 • van maart tot november:  zaterdag, zon- en feestdagen, van 8.00 u  tot 18.00 u
 • Tijdens de maanden juli en augustus ook open op vrijdagen.

Hou er rekening mee dat, wanneer je wil vissen in de Voerense rivieren, een visvergunning van de Vlaamse Gemeenschap vereist is. Deze is onder meer verkrijgbaar bij De Post.

Waterrecreatie

Ontspannend genieten in of aan het water kan zowel voor groot en klein als voor jong en oud. Een gevarieerd aanbod aan activiteiten en zwembaden geeft je de ruimte om zelf te bepalen wat je in en om het water wil doen. Voor een spetterend dagje eropuit heb je de volgende mogelijkheden:

ZWEMBADEN

SUBTROPISCH ZWEMPARADIJS

In Mosaqua heb je tal van recreatiemogelijkheden, zowel binnen als buiten, en dit het hele jaar door. Je kan hier heerlijk zwemmen, lekker relaxen of genieten van een hapje en een drankje terwijl je de allerkleinsten in het oog houdt.

Voetenpad Moeder de Gans

Het 1,5 km voetenpad loopt over het 3 hectare groot domein van herberg Moeder de Gans.

 

De route brengt u o.a. naar de bron van Moeder de Gans, de uiterst zeldzame reuzenpaardenstaart, de tijgerspin, wilde munt, een poel met regenboogforellen, heilzame blauwgroene leem, kikkers, salamanders, libellen, meidoorn, sleedoorn pruimpjes, maretak, een koeienpad, een dassenburcht, een kijkgat met zicht op het oerbos “Het rode bos”, een fruitboomgaard met wel 40 verschillende hoogstambomen, een meer dan 200 jaar oude kastanjeboom, een melkautomaat met verse rauwe koemelk verkrijgbaar voor het luttele bedrag van 0,15 eurocent per bekertje, de bron van de Gulp, en nog veel meer natuurattracties.

 

De routebeschrijving is het hele jaar door verkrijgbaar bij de ingang van de herberg, geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 11:00 uur.

De toegang tot het voetpad is gratis

Provincie Limburg (BE)
 • Kuur- en relaxatiecentrum Visa Versa (16 km), Visésteenweg 43, 3770 Riemst
  Tel. +32(0)12 74 49 00, website: www.visa-versa.be
 • Sport- en recreatiezone Op’t Reeck, Reeckervelt 3, 3770 Riemst
  Tel.: +32(0)12/44 03 46, website: www.sporthalriemst.be
 • Kajak Maasland (19 km), Maasdijk-grens, Lanaken-Smeermaas
  Tel.: +32(0)89 71 73 90, website: www.kajakmaasland.be
 • Sport- en speelplein Hirtheren (19 km), Sint-Jansstraat 8c, 3770 Riemst (Herderen)
  Tel.: +32(0)12 44 03 46 (sportdienst Riemst)
 • Thermen Sané (28 km), Bilzersteenweg 411, 3700 Tongeren
  Tel.: +32(0)12 23 64 42, website: www.sane-thermen.be
Provincie Luik (BE)
 • Boottochten op de Maas (21 km), Quai Van Beneden, 4020 Liège
  Tel.: +32(0)4 221 92 21, website: www.liege.be/tourisme
 • Golf & Country Club Henri-Chapelle (9 km), Rue du Vivier 3, 4841 Henri-Chapelle
  Tel.: +32(0)87 88 19 91, website: www.golfhenrichapelle.be
 • Golf Club Sart Tilman (24 km), Route du Condroz 541,
4031 Angleur (Liège)
  Tel.: +32(0)4 336 20 21, website: www.rgcst.be
 • Eupener Karting (27 km), Industriestraat 23,
4700 Eupen
  Tel.: +32(0)87 31 32 33, website: www.eupenerkarting.be
Provincie Limburg (NL)
 • Fun Valley Maastricht (5 km), Oosterweg 5,
6245 LC Eijsden
  Tel.: +31(0)43 409 44 41, website: www.funvalleymaastricht.nl
 • Golfcourse Het Rijk van Margraten (11 km), Bemelerweg 99,
6267 AL Cadier en Keer
  Tel.: +31(0)43 356 99 99
, website: www.golfenophetrijk.nl
 • ROCCA Actief genieten (13 km), Landsraderweg 13,
6271 NT Gulpen,
  Tel.: +31(0)43 450 47 47, website: www.rocca.nl
 • Maastricht International Golf (15 km), Dousbergweg 90,
6216 GC Maastricht
  Tel.: +31(0)43 328 17 40, website: www.migolf.nl
 • Midgetgolfbaan Sint Pietersberg (15 km), Luikerweg 78, 6212 NH Maastricht
  Tel.: +31(0)43 321 17 29, website: www.midgetgolfmaastricht.nl
 • Kajak en rafting Tour Limburg, Grotedries,
6223 AE Maastricht
  Tel.: +32(0)89 61 44 24, website: www.kajaktourlimburg.nl
 • Boottochten op de Maas, Maaspromenade 58,
6211 HS Maastricht
  Tel.: +31(0)43 351 53 00, website: www.stiut.nl
 • Kano & Rafting Maastricht (16 km), Koevaart 15, Meers
  Tel.: +31(0)43 407 19 54, website: www.kanomaastricht.nl
 • Bowling Valkenburg (16 km), Bowling Valkenburg, Oosterweg 5, Valkenburg
  Tel.: +31(0)43 601 40 76, website: www.bowlingvalkenburg.nl
 • Thermae 2000 (16 km), Cauberg 27, Valkenburg
  Tel: +31(0)43 609 20 00, website: www.thermae.nl
 • Holland Casino Valkenburg (16 km), Kuurpark Cauberg 28, Valkenburg
  Tel: +31 (0)43 609 96 00, website: www.hollandcasino.nl
 • Party Bowling Centrum Schin op Geul (19 km), Schin op Geul, Walem 7, Schin op Geul
  Tel.: +31(0)43 459 34 36, website: www.bowlingschinopgeul.nl
 • Outdoor Karting VOF (27 km), Selzerbeeklaan 23, 6291 HV Vaals
  Tel.: +31(0)43 306 20 89, website: www.kartingvaals.nl
 • SnowWorld Indoor skipiste Landgraaf (34 km), Witte Wereld 1, 6372 VG Landgraaf
  Tel.: +31 (0)45 547 07 00, website: www.snowworld.com
 • Minli Schaatsparadijs (34 km), Minli Schaatsparadijs, Einsteinstraat 3, Landgraaf
  Tel.: +31(0)45 531 81 70, website: www.minli.nl
in Aken (DE)
 • Ballonvaarten Euregio Ballooning (27 km), An der Glashütte 8, 52074 Aachen
  Tel.: +49(0)241 88 90 40, website: euregio-ballooning.de
 • Aachner Golf Club (28 km), Schurzelter Straße 300, 52074 Aachen-Seffent
  Tel.: +49(0)241 12 501, website: www.aachener-golfclub.de
 • Kuuroord Aachen (30 km), Burtscheider Markt 18-20, 52066 Aachen
  Tel.: +49(0)241 608 80 57, website: www.bad-aachen.de
 • Carolus Thermen Bad Aachen (31 km), Stadtgarten/Passstraße 79, 52070 Bad Aachen
  Tel.: +49(0)241 18 27 40, website: www.carolus-thermen.de
 • Badminton, squash en klimmen Tivoli (32 km), Strangenhäuschen 11, 52070 Aachen
  Tel.: +49(0)241 15 77 60, website: www.badmintoncenter-tivoli.de
 • Casino Aachen Automatencasino (28 km), Alter Posthof 12, 52062 Aachen
  Tel: +49(0)241 40 01 20, website: www.westspiel.de
 • Casino Aachen Klassisches Spiel (28 km), Monheimsallee 44, 52062 Aachen
  Tel: +49(0)241 18 08-0, website: www.westspiel.de
Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 04 381 07 36 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.