Wandelen

De Voerstreek is een van de mooiste Vlaamse wandelregio’s. Het prachtige landschap kan je nu verkennen via het bewegwijzerde wandelnetwerk, goed voor zo’n 125 kilometer stapplezier. Aan de hand van ruim 90 genummerde knooppunten kan de wandelaar zelf zijn wandeling uitstippelen op onverharde en verkeersluwe paden. Hierbij kan je ook de lengte van je parcours zelf, op voorhand bepalen. Ofwel volg je één van de themawandelingen die je leidt langs bossen, riviertjes, holle wegen, statige hoeves en kastelen, bijzondere vakwerkhuisjes en mooie panorama’s. De mooiste wandeling van Vlaanderen vakantieland (Bronnenwandeling) maakt ook deel uit van dit netwerk.

 

Bestel onze wandelkaart.

 

Wist je dat je met de aankoop van deze wandelkaart, rechtstreeks bijdraagt aan de kwaliteit en het onderhoud van het wandelnetwerk in de Voerstreek?

Wij zorgen er, samen met de Gemeente Voeren voor, dat het wandelen in de Voerstreek voor iedereen genieten blijft.

Enkele regels om te genieten van de wandeling

groene_regels
Voor wandelroutes rondom de Voerstreek, het Land van Herve en Zuid-Limburg kijk op : Wandelgids Zuid-Limburg
logogroot

Fietsen – Mountainbike - Fietsverhuur

In Voeren kan je nu ook ontspannend fietsen via het fietsroutenetwerk. Zo kan je via een eenvoudig systeem fietsen van knooppunt naar knooppunt. Het fietsroutenetwerk van Voeren sluit perfect aan op het netwerk van Belgisch – en Nederlands Limburg. Wie in de Voerstreek richting het oosten fietst mag zich verwachten aan enkele stevige kuitenbijters. Voor fietsers die de heuvels achter zich willen laten kan een tochtje langs de Maas zeer verkwikkend zijn. Zo kan je een kijkje gaan nemen over de grens met Nederland: met de veerpont in Eijsden (NL) ben je zo aan de overzijde van de Maas.

Ga je fietsen/mountainbiken? Wees sportief, houd je aan enkele gedragsregels:

 • Fiets alleen daar waar het is toegestaan en geef de natuur de ruimte
 • Waarschuw anderen tijdig en vriendelijk
 • Benader wandelaars of andere gebruikers stapvoets, wees vriendelijk, geef elkaar de ruimte en minder je vaart
 • Voorkom onnodig remmen, spaar de ondergrond
 • Laat geen afval achter
 • Maak geen onnodig lawaai
  Kaart ‘Euregionale  fietskaart (gebied tussen Maastricht, Aken en Luik)’: zie ‘webshop’

Met het nieuwe, gevarieerde mountainbikenetwerk Euregio kan zowel de beginnende als meer ervaren mountainbiker zijn hart ophalen. Dit nieuwe netwerk past perfect binnen Limburg als dé fietsprovincie bij uitstek. Het voert je langs mooie boomgaarden, bospaden en holle wegen. Onderweg ontdek je de mooiste vergezichten en bijten enkele heuvels je stevig in de kuiten. De bewegwijzerde routes sluiten naadloos op elkaar aan: zo kan je naar hartenlust mountainbiken van de Voerstreek naar de rest van Limburg, naar Nederlands Limburg of de provincie Luik.

Kaart ‘Mountainbikenetwerk Euregio’: zie ‘webshop

rijwiel_pinckers

Verhuur fietsen, mountainbikes, toerfietsen, kinderfietsen, elektrische fietsen

ebikestogo

Verhuur elektrische fietsen

Oplaadpalen voor elektrische fietsen

Het aantal fietsers met een elektrische fiets neemt zienderogen toe. Daarmee stijgt ook de vraag naar locaties op het fietsroutenetwerk waar ze hun fietsbatterij kunnen opladen.

Toerisme Limburg plaatste daarom oplaadpalen voor elektrische fietsen langs het fietsknooppuntennetwerk. Hiermee is de provincie Limburg het dichtste netwerk van oplaadpunten voor elektrische fietsen in de Benelux.

 • De nieuwe oplaadpunten liggen evenwichtig verspreid over het 2000 km lange fietsnetwerk.
 • De locatie heeft het kwaliteitslabel ‘fietscafé’, toegekend door Toerisme Limburg, en staat dus garant voor fietsvriendelijkheid en goede service aan fietsers.
 • Het laadstation is vlot toegankelijk met een elektrische fiets en staat duidelijk in het zicht van de fietstoerist.
 • Het gebruik van het laadstation is gratis voor wie tijdens de laadperiode klant is van het fietscafé. Een gemiddelde oplaadbeurt duurt gemiddeld één uur, ideaal om ondertussen wat te drinken of een hapje te eten.
 • Het laadstation is geplaatst door een professionele installateur en dus veilig voor de gebruiker.
 • Alle erkende oplaadpunten zijn herkenbaar van op het fietsroutenetwerk aan de hand van duidelijke bordjes met internationaal herkenbare e-oplaadpunt markering.
 • De locaties staan vermeld op www.toerismelimburg.be. Ze worden ook in de online routeplanner opgenomen. Op de fietskaart 2012 zijn ze te herkennen aan een specifiek icoontje.

In de Voerstreek vind je een oplaadpaal bij:

 • Herberg Moeder de Gans, Teuven-Dorp 60, Teuven tussen knooppunten 427 en 428
 • Camping “Natuurlijk Limburg”, Roodbos 3, Remersdaal tussen knooppunten 425 en 426

Wasgelegenheid voor fietsers / mountainbikers: (enkel na reservatie!)

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 04 381 07 36 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.