Schapenhuis uit de tijd van Napoleon

Even buiten het dorp ’s Gravenvoeren, aan de rand van een bos, op een heuvel met prachtig uitzicht, midden in een beschermd natuurgebied ligt de vrijliggende bijna 3 eeuwen oude prachtig gerestaureerde dubbele caré-boerderij “Schopsheim”. (Betekenis: Schapenhuis uit de tijd van Napoleon)

Gedurende 17 jaar zijn hier mooie zeer verschillende borders aangelegd, deels door de ontwerpers van de Heerenhof. Na  goedkeuring door de Nederlandse Tuinenstichting en de Open Tuinen België zijn ze opengesteld voor bezoekers.

Er zijn 6 verschillende terrassen en een grote woonkeuken waar u een tijdlang kunt vertoeven onder het genot van een kopje koffie, stukje vlaai of een drankje.

OPENTUINDAGEN & TOT 1 NOVEMBER OP AFSPRAAK

De weg naar deze lokatie is voor voetgangers, fietsers en bestemmingsverkeer. Vandaar dat er 2 routes beschikbaar zijn: Looproutes van 15 minuten en autoroutes.(Navigatiesystemen kunnen u er niet brengen) De routes zijn bekend bij Toerisme Voerstreek. Of u stuurt mij een mail of belt mij.

Er is een ruime parkeerplaats voor de boerderij.

Er zijn vaste Opentuindagen en alle andere dagen is de tuin open tot 1 november op afspraak, bijv. na een telefoontje, zodat u er zeker van bent dat ik thuis ben. Groepen zijn ook welkom op afspraak.

Hopelijk tot ziens in mijn Paradijs!

TUIN SCHOPSHEIM

Opentuindagen 2018:

 • Zaterdag 19 mei, zondag 20 mei en maandag 21 mei
 • Zaterdag 26 mei en zondag 27 mei
 • Zaterdag 2 juni en zondag 3 juni
 • Zaterdag 9 juni en zondag 10 juni
 • Zaterdag 16 juni en zondag 17 juni
 • Zaterdag 23 juni en zondag 24 juni
 • Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli
 • Zaterdag 14 juli en zondag 15 juli
 • Zaterdag 28 juli en zondag 29 juli
 • Zaterdag 11 augustus en zondag 12 augustus
 • Zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus
 • Zaterdag 8 september en zondag 9 september
 • Zaterdag 22 september en zondag 23 september

Andere dagen tot 1 november op afspraak:
Entree € 5,– p.p. incl. koffie en thee.
Tot 12 jaar € 2,50.
Vlaai en drank verkrijgbaar tegen vergoeding

Routebeschrijving

**Aangezien ik in een beschermd natuurgebied woon en de weg naar boven een wandel- en fietsroute is, (alleen toegestaan zijn de auto’s die bestemmingsverkeer zijn, dus naar mij en mijn buren)wil ik u vragen, als u kunt en wilt, om de auto beneden te laten staan en het laatste stuk vanuit Vitchen B. (15 min.) of Noorbeek Nl. (20 min.) omhoog te lopen. Of vanuit Ulvend Nl op het rechte stuk (gaat niet meer omhoog)(30 min.). Is dit een bezwaar voor u, geen probleem! Dan komt u toch met de auto, maar rijdt langzaam i.v.m. fietsers. Als u wordt aangehouden zeg dan dat u naar Maria gaat en dan is het helemaal in orde.

Wandelroute vanuit Noorbeek

U rijdt naar het dorpje Noorbeek.

U loopt vanaf de kerk langs slagerij Nuyts (Ligt dan aan uw rechterkant) U blijft deze weg volgen tot helemaal bovenaan. Dus alle zijwegen negeren! Helemaal bovenaan staat u op een kruispunt met recht voor u een bos. Hier gaat u rechtsaf en ziet u naar een paar honderd meter de boerderij liggen. Daar is het.

Vanuit Sint-Martens-Voeren

Naar Ulvend rijden en dan bij het Bakhuis linksaf en de weg op de berg volgen. Aankomst na 2.5 km.

Vanuit Maastricht: Rij via de Rijksweg richting Cadier en Keer/Gulpen

***Tussen Margraten en Gulpen: Afslag rechts richting Noorbeek/De PlankBlijf deze weg een tijdlang volgen totdat u rechts restaurant De Schilberg passeert. Vlak daarna, vlak voor het grote vierkante bord dat aangeeft dat u in België bent, slaat u rechts een weggetje in, genaamd Schilberg. Blijf dit weggetje volgen tot u in Ulvend bent. Dat is een kruispuntje. Daar gaat u rechtsaf: Rechts van u is dan een kapelletje en links restaurant Het Bakhuis. U blijft deze weg volgen op de berg. Er staat doodlopende weg, maar dat is het niet! D.w.z. de weg mag alleen bereden worden door bestemmingsverkeer. Dus als men u aanhoudt, zegt u dat u bij Maria moet zijn. Na ongev. 1 km. passeert u aan de linkerkant een groot wit huis: Katterot. Gewoon door blijven rijden tot u aan de rechterkant een grote boerderij ziet verschijnen met een ijzeren hek erom heen en een ijzeren schaal op de binnenplaats.

Vanuit Heerlen en Kerkrade: N281 richting Aken, N278 richting Maastricht. Dan rij je door Gulpen. Daarna zie hierboven achter de ***

WE HOREN GRAAG VAN JE

Hoe kunnen we je verder helpen of wens je liever een afspraak?

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 04 381 07 36 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.