Bier en forel; een geslaagde combinatie !
Bij visgerechten wordt er vaak witte wijn gedronken maar wist je dat bijvoorbeeld forel zich ook perfect met bier laat combineren?
Loë bier is de nieuwste uitvinding van viskwekerij de commanderie in Sint-Pieters-Voeren.
In de ringvijvers van de voormalige commanderie van de Duitse Orde worden jaarlijks tienduizenden regenboog- en zalmforellen gekweekt. Kweker Vincent Baltus heeft lang gezocht naar een bier dat ook visgerechten (o.a. forel) perfect zou kunnen begeleiden.
Dit is gelukt dankzij een samenwerking met brouwerij ‘Grain d’Orge’ uit Hombourg.
Dezen brouwden een heerlijke en smakelijke witte pils, fris en een beetje kruidig. De perfecte combinatie voor vis. Voor deze gelegenheid werd er zelfs een prachtig glas ontworpen.
Het is verkrijgbaar per fles, in een sixpack of een leuke box (2 flessen + glas)
o.a. te koop in het Bezoekerscentrum en in de viskwekerij van de commanderie.