Het ‘Voerdrupke mit Sjlieëkreke’ is een lichte aperitiefjenever van 22° die gestookt wordt met het extract van sleedoornpruimpjes die in Voeren werden geplukt.

De stekelige sleedoorn (Prunus spinosa) vind je in de Voerstreek aan bosranden, graften en wegbermen. Hij bloeit zeer vroeg in het jaar en verschaft zo met zijn teerwitte bloesem aan tal van insecten het eerste voorjaarsvoedsel. In het najaar draagt de struik ronde, blauwe en vreselijk wrange (sleeuwe) pruimpjes, de “sjlieëkreek”. In het Voerens dialect kent men ook de uitdrukking “sjlieë täng”: het gevoel aan de tanden dat je krijgt na het eten van een zure appel, rabarber… of sleeuwe pruimpjes. De geslaagde combinatie van Limburgse jenever en de pittige Voerense vrucht leverde ons een ware lekkernij op.

De Voerense sleedoornjenever wordt te koop aangeboden in zakflesjes van 20 cl en in sierflessen of stenen kruiken van 70 cl.

Een tip: Serveer het “Voerdrupke” in een cognacglas met een ijsblokje erin, als aperitief, tussendoortje, afzakkertje of… gewoon als je trek hebt in iets “lekker”!

Het Voerdrupke is te koop in het Bezoekerscentrum van ‘s-Gravenvoeren

Google Maps
Google Street View
Related Projects
Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 04 381 07 36 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.