Het woord ‘tripsop’ komt van ‘trip’ of ‘tripe’ (ingewanden), in vocht of sop gekookt.

In een wedstrijd die de beroepsvereniging van Limburgse slagers organiseerde, won de Voerense slager Raymond Meertens een gouden en een zilveren medaille met zijn ‘trip’. We laten hem dus best zelf aan het woord over deze Voerense specialiteit:
“Witte trip maken – oorspronkelijk is dat de boudin blanc uit het Luikse – leerde ik van mijn vader, en die had het op zijn beurt opgestoken bij de paters van Godsdal (Val-Dieu). Bij de bereiding vertrek ik van melk met rauw vlees, op smaak gebracht met onder meer marjolein. Je kan hem rauw eten, of gebakken op de gril. De rode trip dankt zijn kwaliteit vooral aan de manier waarop ik het vlees eerst een hele dag laat trekken met allerhande groenten, daarna voeg ik er het verse bloed aan toe. De klassieke manier waarop wij de rode trip in Voeren eten, is gebakken met appelschijfjes. Koningin Beatrix van Nederland was in 1993 incognito op bezoek in de Voerstreek en ze vond het een echte lekkernij.”

Rode- en witte trip zijn verkrijgbaar bij:

Slagerij Eussen, Vitschen 2, 3798 ’s-Gravenvoeren, tel.: +32 (0)4 381 25 04

Google Maps
Google Street View
Related Projects
Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer 04 381 07 36 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.