Welkom

Grenzeloos Fietsen met plezier

Pak je fiets en volg de mooiste paden door een inspirerende en prachtige omgeving!

Een das in het bos
Een eekhoorntje in een boom
Een vos in het bos
Voerstreek Wildlife
Groene cirkel 3
Greone cirkel 4
Man met kind fietsen
Man fiets op heuvel
Man vrouw fietsen van heuvel
Man vrouw zitten voor fiets

Fietsen Voerstreek

Fietsen & Netwerk

In Voeren kan je nu ook ontspannend fietsen via het fietsroutenetwerk. Zo kan je via een eenvoudig systeem fietsen van knooppunt naar knooppunt. Het fietsroutenetwerk van Voeren sluit perfect aan op het netwerk van Belgisch – en Nederlands Limburg alsmede de provincie Luik. Wie in de Voerstreek richting het oosten fietst mag zich verwachten aan enkele stevige kuitenbijters.

Plat vlak & Maas

Voor fietsers die de heuvels achter zich willen laten kan een tochtje langs de Maas zeer verkwikkend zijn. Zo kan je een kijkje gaan nemen over de grens met Nederland: met de veerpont in Eijsden (NL) ben je zo aan de overzijde van de Maas.

Mountainbikenetwerk

Met het nieuwe, gevarieerde mountainbikenetwerk Euregio kan zowel de beginnende als meer ervaren mountainbiker zijn hart ophalen. Dit nieuwe netwerk past perfect binnen Limburg als dé fietsprovincie bij uitstek. Het voert je langs mooie boomgaarden, bospaden en holle wegen.

Fietspad van zand door de heuvels
Fietspad van af heuvel gezien naar beneden kijkend
Fietsers rijden door dorpje in de Voerstreek

Fietsen is gebonden aan enkele regels

Lees de regels even rustig door

Met inachtneming van de fietsersregels maakt u de mensen en natuur van de Voerstreek blij!

Lees meer

Fietsreglement

Enkele regels om te genieten van de fietstocht met respect voor de bewoners en de natuur, zodat iedereen weer blij is!

Fietser zwaait goedendag

Fiets alleen daar waar het is toegestaan en geef de natuur en bewoners de ruimte. De Voerstreek is geen racebaan, dus pas uw snelheid aan! Waarschuw andere weggebruikers tijdelijk en vriendelijk.

Fietser in heuvelachtige omgeving

Naast elkaar fietsen is in geheel Europa ten strengste verboden en kan levensgevaarlijke situaties veroorzaken op de smalle Voerense wegen. Probeer zoveel mogelijk rechts te houden en hinder niet het overige verkeer door naast elkaar te fietsen!

Fietser man met dochter achterop

Benader wandelaars of andere gebruikers stapvoets, wees vriendelijk, geef elkaar de ruimte en minder je vaart tijdig, dit voorkomt conflicten en irritaties van andere weggebruikers

Vrouwelijke fietser fietst langs veld

Kom je zwerfvuil tegen op je route neem dat contact op met de gemeente Voeren 0032 (0) 4 381 99 43. Problemen met de bewegwijzering van de route? Meld het bij Toerisme Voerstreek. Een gewond dier gevonden? Neem contact op met het Natuur help centrum 0032 (0) 89 85 49 06 Industrieweg Zuid 2051, 3660 Opglabbeek.

Samen bouwen we aan een kwaliteitsvol en veilig fietsparadijs. Een missend bordje, overhangende takken of een put in de weg opgemerkt? Meld het via 0032 112 373 16 of via toerisme@limburg.be of via https://visitlimburg.be

Man vrouw fietsen door bos

Voor fietsroutes rondom de Voerstreek, het land van Herve en het Nederlandse Zuid Limburg klik op de onderstaande banner om op de website te komen van de Wandelgids Zuid-Limburg. De routes lopen gedeeltelijk door Nederland en België.

collage van meewerkende bedrijven en hun logo

Interreg project Cycling Connects

Cycling Connects verbindt 3 landen met 1 fietsbeleving: een bijzonder netwerk van fietsroutes door de Euregio Maas-Rijn met een diversiteit aan talen, culturen en landschappen. Een consortium van 12 partners uit Nederland, België en Duitsland werkt samen om de infrastructuur in het gebied te verbeteren, de verschillende internationale fietsroutes met elkaar te verbinden en de fietser optimaal te faciliteren met meer comfort, veiligheid en informatie. Dit project komt tot stand dankzij de steun van Interreg - Europees fonds voor regionale ontwikkeling - Euregio Maas-Rijn en de provincie Limburg.