Jongetje op schommel tussen de bomen van De Voerstreek

RECREATIE

Ontdek de leukste plekjes in de Voerstreek

Er zijn altijd leuke plekjes te ontdekken in de zeer veelzijdige Voerstreek! Of het nu gaat om spelen voor de kinderen of relaxen voor het hele gezin, de Voerstreek biedt dit allemaal en nog veel meer.....

Recreatie Tips

Speelboomgaard in de Voerstreek
Kids Spelen in de natuur

Belevingsboomgaard Voeren

Niet enkel in het najaar, als er fruit aan de bomen hangt, is een boomgaard interessant. Er valt het hele jaar door wel wat te beleven. Daarom richtte het regionaal landschap Haspengouw en Voeren samen met de gemeente Voeren een belevingsboomgaard in. In een belevingsboomgaard wordt het educatieve aan het aangename gekoppeld: er zijn infoborden over de verschillende soorten fauna en flora, maar ook speeltoestellen en zitbanken. Dankzij permanente plukstokken en een haag van kleinfruit kan je er naar hartenlust proeven van het onbespoten fruit.

Info
Boerengolfbaan in de Voerstreek
Golf Golven op het boerenland

Boerengolf

Zonder twijfel geniet de Voertreek al sinds meer dan 10 jaar van de mooiste en grootste officiële Boerengolfbaan. U loopt door en rond de prachtige vallei van het Rode Bos met aan iedere hole een unieke uitzicht. 90 Bio koeien van verschillende rassen blijven rustig door te grazen om de “kruiden green” op lengte te houden en super lekkere bio melk te schenken. Tijdens het parcours geniet u van en een proevertje van lekkere hoeve drankjes en ambachtelijke kaas..,. Groepen van 2 tot 120 mensen ( 0 tot 80 jaar ) zijn welkom. Gedurende 2 tot 2.30 uur puur lachen en genieten !

Info
Speelbos in de Voerstreek
Kids Spelen in de Voerense bossen

Speelbossen in Voeren

  • In Voeren zijn er 4 speelbossen afgebakend:
  • Speelbos “Voerenberg“, ’s-Gravenvoeren
  • Speelbos “Schoppemerheide“, ’s-Gravenvoeren
  • Speelbos “Kys“, Remersdaal
  • Speelbos “Alserbos“, Sint-Pieters-Voeren
Info
Zwembad in Gulpen en in de Voerstreek
Zwemmen Zwemmen op diverse locaties

Zwembaden in de omgeving

Ontspannend genieten in of aan het water kan zowel voor groot en klein als voor jong en oud. Een gevarieerd aanbod aan activiteiten en zwembaden geeft je de ruimte om zelf te bepalen wat je in en om het water wil doen. Voor een spetterend dagje eropuit heb je de volgende mogelijkheden: Zwembaden Piscine Communale, Visé (6 Km) +32 (0)4 379 31 69 Zwembad ‘De Treffer’,Marathon 6, Eijsden (6 Km) +31 (0)43 409 18 07, Subtropisch zwemparadijs Mosaqua in Gulpen Nederland.

Info
Visvijvers van de Berg in de Voerstreek België
Vissen Vissen op forellen

Visvijvers in Sint-Martens-Voeren

Vismateriaal kan gehuurd worden. Reservatie voor groepen mogelijk. Open: van maart tot november: zaterdag, zon- en feestdagen, van 8.00 u tot 18.00 u Tijdens de maanden juli en augustus ook open op vrijdagen. Hou er rekening mee dat, wanneer je wil vissen in de Voerense rivieren, een visvergunning van de Vlaamse Gemeenschap vereist is. Deze is onder meer verkrijgbaar bij De Post.

Info
Voetenpad Teuven in de Voerstreek
Relax Lekker ontspannen

Voetenpad bij Moeder de Gans

Het 1,5 km voetenpad loopt over het 3 hectare groot domein van herberg Moeder de Gans. De route brengt u o.a. naar de bron van Moeder de Gans, de uiterst zeldzame reuzenpaardenstaart, de tijgerspin, wilde munt, een poel met regenboogforellen, heilzame blauwgroene leem, kikkers, salamanders, libellen, meidoorn, sleedoorn pruimpjes, maretak, een koeienpad, een dassenburcht, een kijkgat met zicht op het oerbos “Het rode bos. Geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 11:00 uur. De toegang is gratis!

Info
Motorrijders in de Voerstreek
Toeren Ontdek de Voerstreek

Auto & motor routes

Al jaren is de Voerstreek bekend als hét wandel- en fietsparadijs bij uitstek. Maar je kan er uiteraard ook perfect met een auto of motor toeren. De voor de streek zo typische fauna en flora, het golvend landschap en de brede valleien, de talrijke (hoogstam)boomgaarden, akkers en wijngaarden, de vele kastelen, de pittoreske kerkdorpjes met prachtige vierkantshoeves en historische gebouwen. De Voerstreek is tevens het ideale vertrekpunt om de Euregio te ontdekken.

Info