Welkom

Grenzeloos Wandelen met plezier

Trek je wandelschoenen aan en volg de mooiste paden door een inspirerende en prachtige omgeving!

Een das in het bos
Een eekhoorntje in een boom
Een vos in het bos
Voerstreek Wildlife
Groene cirkel 1
Groene cirkel 2
Wandelaars vrouw en man op holle weg
Wandelaar man kijkt door verrekijker van heuvel
Close-up van een wandelschoen in actie
Wandelaar vrouw op bospad

Wandelen in de Voerstreek

Wandelen & Genieten

De Voerstreek is een van de mooiste Vlaamse wandelregio’s. Het prachtige landschap kan je nu verkennen via het bewegwijzerde wandelnetwerk, goed voor zo’n 125 kilometer stapplezier. Aan de hand van ruim 90 genummerde knooppunten kan de wandelaar zelf zijn wandeling uitstippelen op onverharde en verkeersluwe paden.

Vergezichten & Bezienswaardigheden

Hierbij kan je ook de lengte van je parcours zelf, op voorhand bepalen. Ofwel volg je één van de themawandelingen die je leidt langs bossen, riviertjes, holle wegen, statige hoeves en kastelen, bijzondere vakwerkhuisjes en mooie panorama’s. De mooiste wandeling van Vlaanderen vakantieland (Bronnenwandeling) maakt ook deel uit van dit netwerk.

Wandelkaart Bestellen

Wist je dat je met de aankoop van deze wandelkaart, rechtstreeks bijdraagt aan de kwaliteit en het onderhoud van het wandelnetwerk in de Voerstreek? Wij zorgen er, samen met de Gemeente Voeren voor, dat het wandelen in de Voerstreek voor iedereen genieten blijft.

Naar Shop
Wandelaar loopt op bospad naar kasteeltje in de Voerstreek
Wandelaar loopt onder spoorviaduct door in de Voerstreek
Close-up van een restaurant café tafel met Belgische biertjes

Wandelen is gebonden aan enkele regels

Lees de regels even rustig door

Met inachtneming van de wandelregels maakt u de mensen en natuur van de Voerstreek blij!

Lees meer

Wandelreglement

Enkele regels om te genieten van de wandeling met respect voor de bewoners en de natuur, zodat iedereen weer blij is!

Wandelaars in bos

Verken de ongerepte Voerense natuur en maak er een echte zintuiglijke beleving van: hoor de geluiden van het bos en de beekjes, beleef de stilte, observeer de dieren, betast de boomschors, ruik de geur van de aarde en proef van wat het landschap voort brengt.

Gezin met kind in het bos

In de Voerstreek is nog voldoende ruimte voor planten, dieren en mensen. Het is een leuke ontmoetingsplaats waar je naar hartenlust kan wandelen, fietsen, toeren, spelen en genieten. Beleef het landschap ten volle, maar hou er steeds rekening mee dat het ook een habitat is van een aantal zeldzamer wordende planten en dieren.

Man vrouw hond in bos

Spaar onze zeldzame fauna en flora: Pluk, vertrappel of verniel geen planten. Pluk enkel fruit waar dat mag. Toon respect aan de dieren die je tegen komt. Respecteer de mensen en hun privacy. Honden aan de lijn en een afvalzakje bij je dragen. Gebruik enkel de toegelaten, bewegwijzerde paden en laat geen afval achter na je bezoek!

Twee vriendinnen omarmt in bos

Kom je zwerfvuil tegen op je route neem dat contact op met de gemeente Voeren 0032 (0) 4 381 99 43. Problemen met de bewegwijzering van de route? Meld het bij Toerisme Voerstreek. Een gewond dier gevonden? Neem contact op met het Natuurhelpcentrum 0032 (0) 89 85 49 06 Industrieweg Zuid 2051, 3660 Oudsbergen.

Man baby hondje in bos

Voor wandelroutes rondom de Voerstreek, het land van Herve en het Nederlandse Zuid Limburg klik op de onderstaande banner om op de website te komen van de Wandelgids Zuid-Limburg. De routes lopen gedeeltelijk door Nederland en België.

banner genieten van de Voerstreek om geld in te zamelen voor herstel van de natuur

Doneren aan het landschapsfonds kan vanaf € 2,- via de website: www.landschapsfondsvoerstreek.be/draag-bij via overschrijving op het rekeningnummer: BE10 0000 0000 0404 met de vermelding: Landschapsfonds Voerstreek of 623/3722/90050

Het Landschapsfonds Voerstreek

De bewoners weten al langer hoe bijzonder hun landschap is. Toch staat de biodiversiteit ook hier onder druk, en daarmee ook de leefkwaliteit. Samen met het veranderende klimaat verdient dat onze aandacht. Om natuur, erfgoed, toerisme en landbouw nog beter op elkaar af te stemmen lanceerden Gemeente Voeren, Toerisme Voerstreek en Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (rlhv) het Landschapsfonds. Door concrete acties uit te werken met de inwoners en de horeca wil men het typische landschap versterken. Er wordt dus meer dan ooit samengewerkt om van de Voerstreek een b(l)oeiende plek te maken waar het aangenaam wonen, werken, boeren en ontspannen is. Doneer jij, als bezoeker van de streek, een kleine bijdrage, dan help je mee om dit unieke landschap te wapenen voor de toekomst.