De header hero van de kinderactiviteiten pagina met vader en kinderen in een pretpark die lachen

KINDERACTIVITEITEN

Ontdek de leukste kinderactiviteiten in en om de Voerstreek

Een pretpark, speeltuin, dierentuin, boerderij met dieren of een dag strand. het ligt allemaal op luttele kilometers van de Voerstreek!

Kids Tips

Speelboomgaard in de Voerstreek
Kids Spelen in de natuur

Belevingsboomgaard Voeren

Niet enkel in het najaar, als er fruit aan de bomen hangt, is een boomgaard interessant. Er valt het hele jaar door wel wat te beleven. Daarom richtte het regionaal landschap Haspengouw en Voeren samen met de gemeente Voeren een belevingsboomgaard in. In een belevingsboomgaard wordt het educatieve aan het aangename gekoppeld: er zijn infoborden over de verschillende soorten fauna en flora, maar ook speeltoestellen en zitbanken. Dankzij permanente plukstokken en een haag van kleinfruit kan je er naar hartenlust proeven van het onbespoten fruit.

Info
Speelbos in de Voerstreek
Kids Spelen in de Voerense bossen

Speelbossen in Voeren

  • In Voeren zijn er 4 speelbossen afgebakend:
  • Speelbos “Voerenberg“, ’s-Gravenvoeren
  • Speelbos “Schoppemerheide“, ’s-Gravenvoeren
  • Speelbos “Kys“, Remersdaal
  • Speelbos “Alserbos“, Sint-Pieters-Voeren
Info
Het sprookjesbos in Valkenburg Zuid Limburg
Fun Kids

Sprookjesbos Valkenburg v.a. 1 juli open

Sprookjesbos Valkenburg is een authentiek en voordelig familiepark voor kinderen. Ontdek de tijdloze sprookjes, mooie speeltuinen en stoere attracties in dit 3ha. groot bos tegen de Heunsberg in Valkenburg aan de Geul. Het Sprookjesbos in schitterend gelegen tegen de Heunsberg waardoor je een fantastisch uitzicht over de vallei hebt.

Info
Avonturenbos bij de Maas in Maastricht
Water Natuur

Fun Valley Avonturenbos

Het Fun Valley Speelfeest is het ideale feestje! Vier je verjaardag in onze binnenspeeltuin met alles er op er aan, enkel zonder de frietjes. Heb je iets minder tijd en moeten de kinderen weer thuis zijn vóór etenstijd? Dan is het Fun Valley Speelfeest een ideale optie! Bij het speelfeest is alles inclusief en hetzelfde als de andere twee indoor kinderfeestjes, behalve het eten.

Info
Fort Willem Maastricht Zuid Limburg
Spelen Kids

Fort Willem Speeltuin

Speeltuin Fort Willem in Maastricht: speel- en ravotplezier voor 2 euro per persoon Lekker rondrennen, klimmen en klauteren. Zeven keer achter mekaar van de kleine glijbaan, en dan de stap zetten naar de grote glijbaan. Alweer een overwinning! Nog even spelen met water en zand, lekker pootjebaden. Wie niet weg is, is gezien.

Info
Kinderrijck Biltzen in Belgisch Limburg
Kids Speeltuin

Kinderrijck Bilzen

Volledig in de sfeer van ridders en jonkvrouwen, kastelen, draken, ... waar kinderen centraal staan en zich kunnen uitleven en ontspannen. 5000m² speelplezier waar kinderen van 0 tot 14 jaar naar hartenlust kunnen ravotten, ook ideaal voor schoolreizen, verjaardagen, verenigingen, ...

Info
Kinderboerderij Pietersheim
Kids Spelen & Dieren

Kinderboerderij Pietersheim

Knuffelen met schaapjes en geitjes en daarna ravotten in de grote speeltuin. Op warme dagen is vooral de wa- terplas een trekpleister. Bij een bezoek aan het Huis van Lotte & Giel ontdek je meer dan twintig soorten konijnen en pluimvee.

Info
Kinderboerderij De Grubbe
Kids Spelen & Dieren

Kinderboerderij De Grubbe

Op de boerderij wonen konijnen, geiten, pauwen, schapen, varkens en zelfs ezels.

Info
Kinderboerderij Ut Buske
Kids Spelen & Dieren

Ut Buske

Net buiten het centrum van Valkenburg vind je Kinderspeelboerderij Ut Bukske, de perfecte plek voor een heerlijke dag uit voor jong en oud. De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen in de binnen- en buitenspeeltuin, kennismaken met de verschillende boerderijdieren én racen op de skelterbaan. Ze zullen zich geen moment vervelen!

Info