Heuvels panorama in de Voerstreek

EVENEMENTEN

Ontdek de Voerense evenementen

In de Voerstreek zijn het gehele jaar door diverse evenementen te bezoeken of te ervaren. Kijk op de website voor de laatste actuele informatie en ontdek wat de Voerstreek u te bieden heeft. Ook voor de kinderen zijn er tal van mogelijkheden om zich te vermaken op originele wijze. De Voerstreek laat u geheel weer tot u zelf komen indien u dit wenst!

Evenementen Tips

Kersenbloesem in de Voerstreek
Wandelen zaterdag 13 april 2024, 14 uur

Bloesemwandeling

Wanneer overal bloesems ontluiken zie je de streek op haar mooist. Geniet onderweg van de geuren en kleurenpracht en na afloop, van een heerlijk glaasje sleedoornjenever/Voerdrupke.

 • Bezoekerscentrum Voerstreek
 • 3798 ‘s-Gravenvoeren
 • parking Boomstraat
Info
De Uit in Vlaanderen website met de agenda van 2024
Agenda 2024

Uit In Vlaanderen

UiTinVlaanderen inspireert iedereen met activiteiten in de grootste vrijetijdsagenda van Vlaanderen en Brussel. Wandelen en fietsen, culturele voorstellingen en plekken, evenementen en alle andere mogelijke activiteiten, ingevoerd door organisatoren zelf. Kies uit duizenden activiteiten in elke regio en ga de deur uit … of beleef het online.

Info
De Visit Zuid Limburg website met de agenda van 2024
Agenda 2024

Visit Zuid-Limburg

Het Zuiden bruist. Zalig die energie! Onze agenda van Zuid-Limburg toont je tot in detail wat vandaag, morgen en binnenkort allemaal voor leuks te beleven valt. Vakantie al geboekt? Check dan wat er in die periode allemaal voor extra’s te doen is, naast alle vaste highlights. Nog niet geboekt? Dan maakt deze Uitagenda je keuze wat makkelijker. Go!

Info
Zonsondergang zomers in de Voerstreek
Zonsondergang 13 juli & 20 juli 2024 19:30

Zomeravond in de vallei

De drukke dag glijdt voorbij en de rust keert terug in het landschap. Wat gebeurt er allemaal en welke dieren vertonen zich nu de avond valt? Dat verneem je van de gids terwijl hij/ zij je de mooiste plekjes toont. Geniet van de panoramische zichten en van een onvergetelijke zonsondergang.

 • 3790 Sint-Martens-Voeren
 • Parking Veltmanshuis
Info
Herfst impressie in de Voerstreek
Ambacht zaterdag 26 oktober 2024, 14 uur

Herfstpracht

Het zomerse groen heeft plaatsgemaakt voor een schitterend kleurenpalet. Het fruit is geplukt om stroop of andere lekkernijen mee te maken, net zoals men dat vroeger deed. In Veurs, met prachtig gerenoveerde vakwerkhuizen, waan je je echt in een ander tijdperk.

 • 3792 Sint-Pieters-Voeren
 • Parking centrum
Info
processie in de Voerstreek

Evenementen niet georganiseerd door Toerisme Voerstreek

Processies

Een feestelijke gebeurtenis voor alle leeftijden. Op deze data trekt de processie oftewel de ‘bronk’ door het dorp:

 • Dinsdag 26 Maart vanaf 9u00 in Sint-Martens-Voeren
 • Zaterdag 1 Juni vanaf 19u00 in Teuven
 • Zondag 2 Juni vanaf 9u30 in ‘s-Gravenvoeren
 • Zondag 4 Augustus vanaf 10u30 in Remersdaal
 • Donderdag 15 Augustus vanaf 9u30 in Moelingen

31ste Paaswandeltocht

31ste Paaswandeltocht (Berg- en Boswandelaars Voeren) Maandag 1 April. Jubileumuitgave van de traditionele tocht op Paasmaandag. Met wandelingen van 4, 8, 12, 17, 20 en 30 km in het natuurerfgoed van de Voerstreek. Verwacht je aan typische landschapselementen, idyllische dorpen en mooie vergezichten.

Locaties

Kursaal, Boomstraat 27, 3798 ‘s-Gravenvoeren Parking tegenover de Kursaal en aan de Berneauweg, (Provinciale School / Moelingen SK) Vertrek: van 7u30 tot 15u, 30 km: tot 11u, 12-17-20 km: tot 13u € 3 (niet-leden), € 1,50 (leden van wandelclubs) Contact: Dirk Gijbels, tel: +32(0)476 23 39 76, bbwvoeren@outlook.be

Open Monumentendag Voeren

Zondag 8 September www.voeren.be