De Voerstreek

Een fantastische ervaring

Wil je op een speelse en interactieve manier de streek beter leren kennen? In het Bezoekerscentrum kan je de natuur-educatieve en de cartografische-historische tentoonstelling bezoeken!

Ontdek deze plek

Welkom Bij Het Bezoekerscentrum Voerstreek!

Wij staan in het centrum van deze streek

Hier ben je aan het goede adres voor informatie over het toeristische aanbod, de activiteiten, bezienswaardigheden, gastronomie en zoveel meer.

Wat wij bieden

Met een ruim aanbod aan wandel-, fiets- en autokaarten kan je zelf kiezen hoe je de streek wil verkennen. Zoek je een bijzonder plekje om te overnachten?

Persoonlijke advies

Ben je op pad met de kinderen? Of wil je de wijde omgeving verkennen? Van onze medewerkers krijg je advies op maat. Er is voor ieder wat wils!

Algemene Informatie

De Info Balie

Voor vragen over de Voerstreek kunt u bij ons terecht. Je kan er allerlei toeristische documentatie bekomen. Ook krijg je er informatie over verblijfsmogelijkheden, evenementen, bezienswaardigheden. Voor een geschenk, zichtkaarten van de streek en streekproducten. Bij ons vind je gegarandeerd iets lekkers!

Natuur-Educatieve Tentoonstelling

Deze gratis tentoonstelling is de perfecte manier om de streek te leren kennen. Op een speelse en interactieve wijze leer je meer over geologie, fauna & flora, cultuur, tradities, streekproducten. Ervaar de schuiframen, driedimensionale kijkers, tunnels, deurtjes, puzzels, geluiden, lichtjes en foto’s van de natuur-educatieve tentoonstelling.

Cartografische Expositie

De geschiedenis van de Voerstreek getuigt van een grote complexiteit. Het roemrijke verleden van de Voerstreek startte reeds 3.500 jaar voor Christus. Onze verre voorouders maakten pijlpunten uit vuursteen en de Romeinen kenden hier goed hun weg. Vraag een audiogids aan de balie voor gedetailleerde info!

Bezoekers van het bezoekerscentrum aan de balie voor informatie
Tentoonstelling in het bezoekerscentrum
Een bezoeker bekijkt een deel van de tentoonstelling over de Voerstreek
PERMANENTE TENTOONSTELLING

De permanente tentoonstelling in ons bezoekerscentrum geeft een helder beeld van het ontstaan en de geschiedenis van de Voerstreek.

Voor de permanente tentoonstelling is de entree € 2,- per persoon.

OPENINGSTIJDEN

Balie & cartografische tentoonstelling:
ma - vr: 9 - 12u, 13 - 17u za, zo, feestdagen: 10 - 12u, 13 - 17u

Gesloten op: 2/06, 22/09, 25/12 en 01/01

Natuur-educatieve tentoonstelling:
ma - vr: 9 - 12u, 13 - 16u za, zo, feestdagen: 10 - 12u, 13 - 16u

Gesloten op weekdagen van:
04/11 tot 20/12 en van 06/01 tot 28/02

FILMVOORSTELLING

Een super interessante film over Dassen. Hier kan je Vlaanderens eerste film over dassen, ook wel de Limburgse panda genoemd, bekijken. Alleen op reservatie!

Aantal Prijs
Tot 10 personen € 10,-
Tot 20 personen € 20,-
Tot 30 personen € 30,-
Tot 40 personen € 40,-
Tot 50 personen € 50,-

Draagzak: € 5,- huur/dag & € 50,- waarborg

PARKEREN

Autoparking Boomstraat: op 500 m. Minder-mobielen parking: tegenover het Bezoekerscentrum (max. 2 uur)